Recuperant el ritme…

Per recuperar el ritme que una època vaig tenir de bloguejar amb certa constància, avui començ un nou exercici que per breu, esper saber mantenir amb el temps.

Una de les coses que faig quan assisteixo a congressos i conferències és tuitejar intensament. Això em permet seguir el que la resta d’assistents destaca del que s’està dient a la sessió, i a la vegada, em permet compartir allò que a  mi me resulta significatiu. Si he de ser coherent amb la meva pròpia pràctica docent, em faltaria la part més personal, allà on la reflexió personal me permetria observar allò més significatiu pel meu propi aprenentatge. Però la Universitat no n’entén de l’educació lenta i el ritme de feina intens m’ha fet perdre aquests bons hàbits reflexius. Així que l’alternativa que em sembla més sostenible, i que també és coherent amb la pràctica que faig amb els meus alumnes per introudir-lo en l’ús de Twitter en el món educatiu,  és anar recollint aquells tuits que més representin el que la conferència m’ha suposat a nivell personal.

En aquesta entrada, idò, deix reflectides les dues conferències que he escoltat en els darrers dies. Divendres 24 d’octubre, la conferència de Mar Lluch, que venia a presentar els quatre pilars  del pacte educatiu que ha impulsat el col·lectiu @MenorcaEdu21, va començar amb tot un al·legat de responsabilitat amb la societat:

I de Tonucci, de la conferència del qual ja vaig recollir tots els tuits generats en aquest artefacte a Storyfy, me seria difícil destacar-ne algun en concret, sobretot perquè no va dir res massa nou que no hagi dit i escrit mil vegades al llarg de la seva intensa carrera professional, però igualment, destacaria algunes de les següents  idees, que m’agradaria comentar amb els meus alumnes a classe:

I per acabar un lema que m’encanta… “una escuela querida”.

A veure quan tornaré a repetir l’exercici…

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail
This entry was posted in Conferences. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*