Contes a Agrega

Captura de pantalla 2015-08-28 a las 22.17.15

 

Des del curs 2013-14, en el marc de l’assignatura Mitjans i recursos tecnològics en el procés d’ensenyament-aprenentatge per a la primera infància del estudis del Grau d’Educació Infantil de la UIB a Eivissa, els alumnes creen un conte infantil en suport digital. A més, de practicar algunes habilitats bàsiques, aquesta activitat és especialment rellevant per la introducció als conceptes de Open Educational Resources (OER), Open Educational Practices i en definitiva, a l’Open Education. Per aquest motiu, els alumnes exclusivament només usen recursos d’autoria pròpia o d’altres sota llicències Creative Commons. 

I per fer l’activitat completament competencial i coherent amb la filosofia que la fundamenta, res millor que publicar aquests contes en obert perquè puguin ser aprofitats per mestres i famílies. Per això, i gràcies al suport del gran open Manolo Rivera, hem seleccionat i  publicat dos contes per promoció a la plataforma AGREGA.

Captura de pantalla 2015-08-28 a las 22.17.15

Amb aquesta activitat pretenem, a més de fer més rellevant l’activitat atès la possibilitat d’aprofitament en contextos reals de les feines creades en el marc de la formació docent inicial, iniciar als alumnes en el moviment Open, des de la convicció que és un dels corrents claus per a la millora i transformació del sistema educatiu.

En els dos darrers cursos, l’experiència ha estat en fase experimental, i després de l’èxit d’aquest pilotatge, i la primera exploració sobre les actituds i creences desenvolupades pels alumnes, a partir d’aquest nou curs, avançarem un poc més en la pràctica i aprofundirem en la recerca relacionada. En un nou post, ampliaré el tema amb potencialitats i limitacions de l’experiència, perquè ara crec que el més important i urgent és donar difusió als propis recursos.

De moment, deix aquí l’enllaç als contes esperant que siguin útils per aquest nou curs que estam a punt de començar.

En Franklyn no sap nedar 

peixet

Cubín Cuadrado

cubin

Les bruixetes de Dalt Vila

bruixetes

Charlotte y la ranita perdida

charlotte

 

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail
This entry was posted in Early childhood/Primary/Secondary Education, Educational Technology, Openness, Teacher Education and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*